L’HORITZÓ DE GOOGLE

Actualment, les noves tecnologies, en particular Google Street View, ens permeten viatjar i veure diferents punts del planeta des de qualsevol lloc. Google utilitza diversos cotxes amb unes càmeres que van fotografiant a 360º el seu entorn. Aquestes fotografia es són enganxades les unes al costat de les altres amb la nalitat de con gurar i reproduir virtualment una plaça, un carrer, una ciutat, una regió… M’he intentat apropar val màxim al mar Mediterrani a través d’aquesta eina. He fet un viatge virtual per diverses carreteres de França, Itàlia, Grècia…, per tal de no perdre de vista el mar Mediterrani. Viatjant a través d’aquestes vies, m’he adonat de diversos errors a l’hora d’enganxar i de juxtaposar les diverses imatges generades per les càmeres de Google. Aquests errors neguen completament la idea romàntica d’horitzó, i trenquen aquesta línia imaginària i perpendicular en la superfície.

Un exercici de Cristina Vilaró

HORITZÓ SENSIBLE
“Cercle menor de l’esfera celeste, perpendicular a la vertical i tangent a la superfície de l’esfera terrestre en el peu de la vertical de l’observador.”

L’HORITZÓ
Línia imaginària i misteriosa que ha fascinat al llarg del temps diferents artistes de totes les èpoques i estils ns a l’art contemporani.

Comentar